Her lenker vi til relevante eksterne ressurssider, kompetansenettverk og kurskalendere for å gjøre det lettere for dere å finne fram i jungelen av tilbud.
- Mattilsynet: Samleside for alt som har med lokalmatproduksjon å gjøre.
- Økologiskbegrepet og Debio: Om bruk av begrepet «økologisk» og godkjenning av Debio.
- Oikos, Norsk landbruksrådgivning og Debio: Om omlegging til økologisk landbruk.
- Kompetansenettverk: Fem kompetansenettverk dekker hele Norge, og utarbeider tilbud om kurs, seminarer, nettverk, studieturer, hospitering og besøkordning som er tilpasset bedriftenes behov.
- Kurs: Samling av kurskalenderne til bl.a. Nofima, Innovasjon Norge, Norsk gardsost, Matmerk m.m.
- Matmerk: Blant annet skreddersydd rådgivning.
- Skattetatens regnskapsguide: Innføring i regnskapskrav.
- Gardsutvikleren: Innføring i merkevarebygging av bygdeturisme og grønt reiseliv.
- Norsk landbruksrådgivning: Lokale rådgivere, i tillegg til egne rådgivere på grønnsaksproduksjon.
- Innovasjon Norge: Satsing på lokalmat og opplevelser.
- Lokalmatsenteret SA: Distribusjonssenter for lokalmat.
- Gårdsbutikk
Regionale/lokale tilbud:
- Etablererservice Østfold: Gratis grunnkurs i etablering og personlig veiledning.
Noen steder har også Fylkesmannens landbruksavdeling, Fylkeskommunen, kommunen og andre offentlige kontorer fokus på verdiskapning, lokalmat, landbruk o.l. Sjekk hva som gjelder der du bor, kanskje finnes det gode støttespillere her også. Ofte kan du også søke lokale BU-midler (Bygdeutviklingsmidler) og delta på arrangementer i regi av disse aktørene.