Håndskrevne skilt og plakater kan være med å gi standen din det lokale, småskala preget du er ute etter, men husk at det også må være leselig. Du kan også lage fine plakater på PC dersom du ikke er komfortabel med å skrive for hånd.
Dersom du har lyst til å prøve deg på den håndlagde varianten har vi noen tips her, basert på kurs Judith Melbye har holdt for oss. Ta gjerne en titt på bloggen hennes for flere tips og kontaktinformasjonen hennes.
OM PLAKAT- /TAVLESKRIVING
Ha alltid tavler og kritt eller plakater og tusj, oppbevart sammen og lett tilgjengelig med deg på marked, så er det enklere å få opp en tekst og pris på varene du har med deg.
Når du skal skrive tavler eller plakater er det viktig med god plass, til både deg og tavle/plakat. Resultatet er best om du står og skriver, i tillegg til at du har et stødig underlag.
Alle bokstaver er bygd opp av noen få grunnleggende linjer og buer. Husk at små bokstaver og tall sjelden skrives i en sammenhengende strek. Du må løfte kritt eller tusj fra underlaget for hver nye retning. Når du skriver plakatskrift eller store bokstaver, skriv alltid ovenfra og ned. Ikke nedenfra og opp.
Den vanligste feilen på en plakat oppstår fordi du feilberegner plass til teksten, eller du bruker for mal strek.
Pass på at du har avpasset lengden av ordet du skal skrive til plassen du har til rådighet. Skriv gjerne først i lufta over tavla eller plakaten så du vet hva du har til rådighet.
TUSJ OG KARTONG
Bruker du kartong og tusj, oppbevar alltid tusjene sammen men korken ned. Ikke snu tusjen hvis du ønsker en smalere type skrift. Tusjen skal alltid holdes i samme vinkel. Trenger du tynne streker eller linjer, skifter du tusj. Ikke vær lat på dette området, hvis du bruker tusjens side til å tegne tynne streker, ødelegger du spissen og må kjøpe nye.
TAVLER OG KRITT
Bruker du tavler, finn din favorittstørrelse og skriveflate på krittet, da får du større likhet på bokstavutformingen. Bruk hele armen og la bevegelsene være ”store”, dette gir jevnest og best resultat.