Mattilsynet har utarbeidet et nytt og bedre veiledningsmateriale for lokalmatprodusenter. Dette vil gjøre det enklere å orientere seg i regelverket som er satt for å sikre trygg matproduksjon.
Les mer på Mattilsynets egne sider.
Du finner en mengde ressurser der, blant annet informasjon om oppstart med lokalmat, rutiner for trygg mat, krav, registrering og godkjenning, prøvetaking, fisk, egg, honning, kjøtt og kjøttprodukt, melkeprodukt, linker til nettverk og relevante nyheter.
Alle som har en virksomhet i kjeden fra jord til bord skal registreres hos Mattilsynet. Dette gjøres elektronisk på deres nettsider.
Merk at dere i tillegg til å registrere produksjon også må registrere dere for mobilt salg. Se veiledning for skjematjenesten og bruk «Serverer eller sel mat på bondens torg, marknader, festival, fruktbod langs vegen mv.» og valgene videre på den linja.
OBS! Mattilsynet har innført nye regler om næringsdeklarasjon som trådde i kraft desember 2016. Mange av produsentene som selger på Bondens marked, og som ikke selger i dagligvarebutikker, kan komme inn under unntaksregelen. Er du i tvil, kontakt ditt lokale mattilsyn.