Matmerk er en uavhengig stiftelse med formål å styrke konkurranseevnen til norsk matproduksjon. Dette gjør de gjennom å arbeide med kvalitetsstyring og kompetanseutvikling i norsk matproduksjon og synliggjøre opprinnelse og kvalitet på norske matprodukter.
Matmerk har ansvaret for:
-
KSL: Kvalitetssystemet i Landbruket som dokumenterer at norsk landbruk drives etter lover og regler, og som legger grunnlag for mattrygghet, dyrevelferd og kvalitet i norsk matproduksjon.
-
NYT NORGE: En opprinnelsesmerkeordning som gjør det enkelt for forbrukerne å velge norsk mat i butikken.
-
Spesialitetsmerket: En merkeordning som viser vei til den unike smaken blant norske matprodukter.
-
Inn på Tunet: Et omsorgstilbud på gård som skal tilrettelegge og kvalitetssikre velferdstjenester på gårdsbruk. Der mestring, utvikling og trivsel er nøkkelord.
-
Markedstjenester: Et rådgivningstilbud til små matprodusenter som fokuserer på å bygge den kunnskapen bedriftene trenger for å lykkes med salg av sine produkter.
Matmerk tilbyr skreddersydd rådgivning for lokalmatprodusenter. Kontaktinformasjon til kontaktpersoner i Markedstjenester finner du på deres nettside.
På www.matmerk.no finner du også mye annen nyttig informasjon.